Meniuri

Pensiunea dispune de un spatiu pentru servit masa cu o capacitate de 30 de persoane in interior si o terasa acoperita cu gratar unde se pot servi preparate traditionale din alimente produse local în gospodăriile din jurul pensiunii.

Click aici pentru meniul de bauturi

Sistemul practicat de noi este acela de MENIU FIX. Acesta se stabileste anticipat in functie de solicitarile si exigentele fiecarui grup in parte.

Ca punct de plecare (sau inspiratie) iata cateva propuneri:

Mic Dejun

  • Mix de mezeluri si branzeturi traditionale servite pe platou;
  • Legume atent selectionate (rosii, castraveti, ardei gras, masline etc);
  • Cremwursti fierti cu mustar;
  • Oua de casa gatite in diferite feluri (omleta taraneasca, ochiuri);
  • Dulceata de casa, miere naturala servite pe paine taraneasca cu unt.

Pranz/Cina

Ciorbe/supe:
  • Supa de gaina de casa cu galusti;
  • Ciorba de os afumat acrita cu zeama de varza;
  • Ciorba de varza murata;
  • Supa de pui cu galusti;
  • Supa de legume (acrita sau nu);
  • Ciorba de burta;
  • Ciorba de fasole cu ciolan afumat;
Aperitive reci/calde
  • salata de vinete;
  • salata beuf;
  • salata de icre;
  • salata de cruditati (telina, morcovi, mar + maioneza);
  • salata de ton;
  • salata de pui cu ciuperci si maioneza;
  • chiftelute;
  • dovlecei pane cu usturoi;
  • cascaval pane;
  • piftie;
  • drob de miel/ pui sau drob de paine;
Macaruri gatite
  • Pulpe de pui la ceaun cu mămăliguță
  • Șnițel de pui cu piure de cartofi
  • Rasol de vită cu os și sos de hrean
  • Sarmale in foi de varza sau vita cu mămăliguță, ardei iute și smântână
  • Pomana porcului cu mămăliguță și mujdei
  • Iahnie de fasole cu afumătură
  • Fasole bătută cu cârnați țărănești
  • Ardei/Rosii/Dovlecei umpluți pe pat de orez
  • Mâncare de mărar cu vițel
  • Ciulama de ciuperci cu pui
  • Tochitura de legume cu carne de vita
  • Mamaligutza cu branza si smantana
  • Bulz taranesc
  • Musaca de cartofi cu carne si smantana
Preparate la gratar:
  • Ceafă de porc cu cimbru
  • Cotlete de porc
  • Frigărui asortate cu ciuperci, ceapă, șuncă și ardei
  • Pulpe/aripioare/piept de pui
  • Vrăbioara de vițel
  • Antricot de vițel condimentat
  • Coaste de porc afumate
  • Pastramă de oaie cu mămăliguță și mujdei
  • Cotlete marinate de berbecuț
  • Mici/cârnați țărănești
  • Cârnați afumați de Pleșcoi
Garnituri
  • Cartofi țărănești cu șuncă, ceapă și mărar
  • Cartofi prăjiți
  • Cartofi copți cu smântână
  • Legume grill (dovlecei, vinete, ciuperci, ardei, roșii)
  • Piure de cartofi cu lapte și unt
  • Orez țărănesc cu legume și ciuperci
  • Sote de spanac cu unt și usturoi
  • varza calita
  • ciuperci la gratar cu cascaval si marar
Salate acompaniament
  • Salată de varză murată cu ulei de măsline și piper
  • Salată de varză albă cu mărar și roșii
  • Salată de gogoșari
  • Salată de castraveciori în saramură
  • Salată de murături asortate
  • Salată asortată de crudități
  • Salată de ardei copți
  • Salată de sfeclă cu sos de hrean
  • Salată verde cu lămâie
Desert facut in casa
  • Clătite cu dulceață de casă
  • Clătite cu brânză de vaci și smântână
  • Clătite cu miere de albine, nuci și smântână
  • Mere coapte umplute cu nuci și stafide
  • Plăcintă de casă cu mere și scorțișoară
  • Plăcintă de casă cu brânză
  • Tarte de casă cu fructe
  • Tort de casă cu ciocolată
  • Tort de casă cu mere si zahar ars
  • Tort de fructe cu frisca
  • Cremă de zahăr ars